Διαβήτης:
|
Σχεδιασμός ισορροπημένων γευμάτων που βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη διαχείριση των επιπέδων γλυκόζης. Εκπαίδευση στην διαχείριση των τροφίμων σε συνδυασμό με τις μονάδες ινσουλίνης όταν αυτό απαιτείται. |
|
|
Καρκίνος:
|
Υποστήριξη της διατροφικής κατάστασης των ασθενών, αντιμετώπιση της απώλειας όρεξης και των παρενεργειών της θεραπείας, όπως ναυτία και έμετος. Επιπλέον, μέσω της κατάλληλης διατροφής επιτυγχάνεται μείωση του ρυθμού απώλεια της μυϊκής μάζας κατά τις θεραπείες αλλά και μετέπειτα αύξηση της μυϊκής μάζας μετά το πέρας των θεραπειών. |
|
|
Καρδιαγγειακές παθήσεις:
|
Δημιουργία διαιτολογίων που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, στην μείωση του σπλαγχνικού λίπους, βελτίωση των παραγόντων του μεταβολικού συνδρόμου, προωθώντας γενικότερα την καρδιαγγειακή υγεία. |
|
|
Νεφρικές παθήσεις:
|
Διαχείριση της πρόσληψης πρωτεΐνης, νατρίου, καλίου και φωσφόρου για την προστασία της νεφρικής λειτουργίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. |
|
|
Γαστρεντερικές διαταραχές:
|
Σχεδιασμός διατροφικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η κοιλιοκάκη και οι φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου. |
|
|
Παχυσαρκία:
|
Εξατομικευμένες στρατηγικές απώλειας βάρους και διατροφικές αλλαγές για τη βελτίωση της μεταβολικής υγείας και τη μείωση του κινδύνου χρόνιων νοσημάτων. |
|
|
|
|
|